Городищани відвезли гуманітарну допомогу на Схід

Городищани відвезли гуманітарну допомогу на Схід

Гуманітарна допомога, відправлена днями військовим на Східні регіони України з Городищини, мала особливу цінність, адже, крім продуктів, військові отримали бронежилети з розгрузками й кевларові шоломи, а також спальні мішки, тактичні рукавиці, підібране за розміром взуття «берці» (літній варіант). Про це \”Нову Добу\” поінформували в прес-службі Черкаської ОДА.

Супроводжували цей вантаж старший офіцер мобілізаційного відділення РВК Ігор Катеруша, приватний підприємець Валерій Клименко у смт. Гончарівське, що за 40 км від Чернігова. Городищани, які проходять там вишкіл, неабияк зраділи й дякували, що їх не забувають, підтримують. Усі – у доброму гуморі й бойовому настрої: «Хто, як не ми: за дітей, батьків і Батьківщину!».

Як повідомив начальник штабу 17 навчального полку I окремої гвардійської танкової бригади майор В’ячеслав Падалка, протягом трьох тижнів, відколи наші солдати проходять тут підготовку, щоденно (крім неділі) вони задіяні в денних та нічних стрільбах із різних видів зброї. Для водіїв також влаштовували тренування із денного й нічного водіння, зокрема і в негоду. Навіть ті, хто не мав навичок водіння, уже готові до виконання бойових завдань. Нині дві батальйонні тактичні групи з Гончарівська вже перебувають на неспокійній Луганщині.

Нещодавно, захисну військову амуніцію відвезли й нашим землякам, які служать на кордоні із Придністров’ям, поблизу міста Котовська у складі батальйону «Черкаси». Хлопці стоять на блокпостах. Наразі на південному кордоні все спокійно, рідні можуть не хвилюватися, а отримані бронежилети й каски дозволять почуватися ще більш упевнено. Від жителів Городищини бійцям привезли 16 бронежилетів із розгрузками, 4 кевларові шоломи з чохлами, 2 пари тактичних рукавиць, маскувальну сітку, 2 розгрузки для кулеметників. Передали також бутильовану воду.

У складі батальйону територіальної оборони «Черкаси» служать 18 добровольців із Городищенського району.
Із допомогою до бійців завітали й активісти збору коштів для придбання амуніції Микола Малишко й Олександр Мельник, прапорщик райвійськкомату Валентин Коваленко, водій Василь Волощук. Транспортом і пальним забезпечив приватний підприємець Михайло Городових. Повертався і старшина Володимир Тарасенко, який приїздив на два дні у відпустку додому. Він розповів, що в армію пішов добровольцем, щоб захищати, у першу чергу, свою сім’ю, землю і державу. Так було в усі часи й має бути завжди. Це – святий обов’язок справжнього чоловіка.
– Безмежна вдячність усім небайдужим людям, які дали кошти для придбання захисної амуніції нашим землякам, – говорить Микола Малишко. – Будь-яка сума є дуже важливою і потрібною. Окрема подяка депутату обласної ради Олександру Лупашку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x