У ЧДТУ абітурєнти подали більше 2 тис заяв

У ЧДТУ абітурєнти подали більше 2 тис заяв

11 липня 2014 р. у всіх навчальних закладах нашої держави розпочалась вступна кампанія. Розпочалась вона і в Черкаському державному технологічному університеті. Перші шість днів прийому документів зафіксували більше 2 тисяч заяв на 1-й курс, в.т.ч. 37 відсотків заяв подано у електронній формі.
Близько 800 заяв надійшло від випускників технікум та коледжів за скороченими програмами навчання. Також продовжується прийом заяв для вступу на навчання у магістратуру. Загалом на 1 липня 2014 р. подано близько 2 тисяч заяв.

Як і завжди в перші дні подачі документів відзначалась висока активність вступників.
Порівняно з минулим роком змінились акценти вибору майбутньої професії випускниками, які віддають свою перевагу технічним та IT спеціальностям, проте, не зважаючи на цьогорічний попит на технічні напрямки, – традиційно не спадає попит на економічні напрями підготовки, менеджмент, туризм, дизайн, лінгвістичні та інші спеціальності. Вступна кампанія в ЧДТУ проходить спокійно, технічних проблем з прийомом документів не існує. У абітурієнта традиційно є одна проблема – правильно вибрати із великої кількості спеціальностей в нашому університеті для себе майбутню професію.
Держава на сьогодні виділила для нашого навчального закладу 882 місця для підготовки бакалаврів та 800 місць для підготовки магістрів та спеціалістів під державне замовлення. Університет виконає держзамовлення, а абітурієнт, враховуючи значну кількість бюджетних місць, зможе реалізувати своє конституційне право на безкоштовну освіту.
На сьогодні в ЧДТУ відкрито нові спеціальності: управління інноваційною діяльністю; системи технічного захисту інформації; банківська справа; маркетинг; управління інформаційною безпекою.

З цього року відкрито Міжнародний коледж інновацій та бізнесу в якому ведеться підготовка за 5 спеціальностями молодшого спеціаліста. Слід відзначити, що у перші дні вступної кампанії до коледжу вже подано 80 заяв вступників. В основному – це випускники шкіл, які волею долі в цьому році не змогли набрати необхідну кількість балів для вступу в інститути чи університети, а тому вони можуть цього року продовжити навчання у даному коледжі, а після його закінчення продовжити навчання в ЧДТУ.
Черкаський державний технологічний університет запрошує випускників шкіл, технікумів, коледжів на навчання за рахунок коштів держбюджету за 39 спеціальностями технічного, економічного та гуманітарного спрямування.
Студенти мають можливість пройти військову підготовку за програмою офіцерів запасу та отримати військове звання лейтенанта запасу, оволодіти кількома іноземними мовами, проходити стажування за кордоном. В ЧДТУ на сьогодні запроваджена практика подвійного-потрійного диплому. Іногородні забезпечуються гуртожитком.
З повагою
ректор ЧДТУ, д.е.н., професор,
заслужений економіст України Тамара Качала

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x