Черкаські медики-тренери навчали бійців надавати першу медичну допомогу

Черкаські медики-тренери навчали бійців надавати першу медичну допомогу

Учора, 16 липня, за ініціативи голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка, черкаські медики-тренери відділу підготовки з надання медичної допомоги в екстремальних ситуаціях та директор Центру підвищення кваліфікації лікарів Володимир Дроботенко відвідали місце дислокації черкаського батальйону територіальної оборони для того, щоб навчити бійців надавати першу невідкладну медичну допомогу. Про це «Новій Добі» повідомити в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

За словами Володимира Дроботенка, під час візиту медики-тренери провели одноденний навчальний тренінг, метою якого – освоєння його учасниками найбільш оптимальних й ефективних практичних навичок і вмінь із надання першої медичної допомоги при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинної діяльності.

– Також бійцям було продемонстровано основні прийоми з надання допомоги при значній втраті крові, внаслідок вогнепальних поранень, пошкодженнях голови та хребта та кінцівок тіла, – відзначив директор Центру.

У свою чергу, військовослужбовці закріпили загальнотеоретичні знання та особисто на спеціальних манекенах, опанували практичні навички з надання першої медичної допомоги в екстремальних ситуаціях, зокрема при військових діях. Окрім того, бійцям була надана інформаційна пам’ятка-альбом для теоретичних знань та практичних навичок.

У підсумку тренінгу керівництво батальйону висловили вдячність медикам та наголосили про важливість проведення такого роду навчань для військових.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x