В області для переселенців є ще 1065 вільних місць

В області для переселенців є ще 1065 вільних місць

Про підтримку та допомогу переселенцям зі східних регіонів України говорили на всеукраїнській селекторній нараді під керівництвом голови ДСНС України Сергія Бочковського. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Зокрема, були озвучені питання щодо паспортизації приміщень у різних регіонах України для розміщення внутрішньо переміщених осіб та їх перевірки на відповідність вимогам на тимчасове проживання людей; готовність об’єктів до зимового періоду; переміщення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком до 4 років з дитбудинків до інших регіонів; удосконалення системи реєстрації громадян та їх соціальне забезпечення; надання психологічної допомоги тощо. Окрім того, під час засідання учасники звернули увагу обласних регіональних штабів на те, що необхідним є активне залучення до роботи волонтерських організацій.

Мінсоцполітики позитивно відзначає методи роботи з переселенцями на Черкащині, оскільки відповідні фахівці тримають на контролі всі важливі питання, зокрема щодо місць проживання, працевлаштування, та оперативно реагують у разі потреби.

Як зазначає перший заступник голови ОДА Наталія Старікова, на сьогодні для розміщення переселенців у області є 1065 вільних місць. Громадян з Криму та східних областей України, які нині проживають на території Черкащини, відвідують фахівці Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й надають консультативну допомогу. Із переселенцями здійснюється зворотній зв\’язок для постійного супроводу та підтримки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x