У Чорнявському лісництві висадили декоративні хвойні

У Чорнявському лісництві висадили декоративні хвойні

У Чорнявському лісництві вирощують декоративні рослини. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Цього року лісівники висадили в теплицю 7,5 тисяч живців ялівцю та туї. «Ці породи найбільш вигідно вирощувати, вони універсальні і мають хороший попит серед покупців», – говорить директор Чигиринського лiсгоспу Роман Фендюр. Також в експериментальному порядку посадили живці ялини колючої форми голубої та крушини ламкої.

Вже наступного року, коли живці укоріняться, їх пересадять у шкільне відділення декоративного лісорозсадника. А за 3-4 роки ялівець і туї будуть готові до продажу. Окрім цього, у Чорнявському лісництві посіяли понад півгектара сосни, щоб забезпечити посадковим матеріалом всі чотири хвойні лісництва Чигиринського лісгоспу. Адже тут розміщено базовий лісорозсадник лісгоспу. Лісівники планують отримати понад 700 тисяч стандартних сіянців. Частина з них буде висаджена уже восени під час посадки та доповнення лісових культур. А основна маса чекатиме весняної посадкової кампанії.

Наступного року в Чигиринському лісгоспі планують провести лісовідновлення на площі понад 100 га.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x