На Смілянщині чоловік пограбував свого сусіда

На Смілянщині чоловік пограбував свого сусіда

Чоловік викрав інструмент, що дорого коштував, у сусіда, завдавши близько 3000 гривень збитків. Працівники міліції оперативно встановили та затримали зловмисника. Викрадені речі повернуто власнику. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України В Черкаській області.

До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції з заявою про крадіжку звернувся 45-річний житель одного із сіл Смілянського району. Чоловік розповів, що з підсобного приміщення його домоволодіння зник весь його інструмент. Невідома особа викрала бензопилу з бензокосою, електричнудрель та електричний лобзик, а також дві болгарки.

На місце пригоди негайно прибула слідчо-оперативна група. Поки експерти працювали над виявленням речових доказів, а слідчі спілкувалися з потерпілим, працівники карного розшуку опитували сусідів та перевіряли осіб з числа раніше судимих за аналогічні правопорушення. Від випадкових свідків стало відомо, що один місцевий житель пропонував придбати у нього недорого такий же інструмент, який зник у потерпілого. Працівники карного розшуку негайно взялись перевіряти отриману інформацію. Встановивши вже нових власників господарського приладдя правоохоронці впевнились, що це саме ті речі, які були викрадені у селянина. При спілкуванні з працівниками міліції люди підтвердили, що інструмент вони придбали в свого знайомого 31-річного місцевого жителя.

Як з’ясувалось, підозрюваним виявився один з раніше судимих, який проживає неподалік від потерпілого і оперативники вирушили до нього. Маючи всі необхідні докази, які підтверджували його причетність до крадіжки, підозрюваний був затриманий і для з’ясування всіх обставин доставлений до міськвідділу міліції. Під тиском незаперечних доказів чоловік зізнався у скоєнні даної крадіжки і розповів про все в деталях. Дочекавшись ночі коли люди вже відпочивали він вирушив на «справу». Перейшовши на сусідню вулицю, через городи непомітно потрапив на одне з домоволодінь. Натрапивши на відчинене підсобне приміщення виявив там чимало інструменту, який потім легко буде продати. Всі цінні приладдя він завантажив у мішок і переніс його до найближчої лісопосадки, де заховав. Наступного дня продав крадені речі за пів ціни своїм знайомим, запевнивши їх, що це його.

Наразі викрадені речі вилучено і повернуто власнику. Слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185(Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Зловмиснику вже оголошено про підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x