У Звенигородці крадій розібрав паркан

У Звенигородці крадій розібрав паркан

Чоловік розібрав металевий паркан та мав намір здати його на металобрухт. Зловмиснику завадили правоохоронці, які його затримали та доставили до райвідділу для дачі показів. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Звенигородського районного відділ міліції надійшло повідомлення від керівництва одного із навчальних закладів міста про те, що невідома особа розібрала та викрала частину паркана. На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу.

Оглянувши місце крадіжки правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи. Одні працівники міліції опитували можливих свідків, інші перевіряли місцеві пункти прийому металобрухту. До оперативників надійшла інформація, від місцевих жителів про те, що люди бачили місцевого жителя, який постійно «крутився» біля місця крадіжки. Під опис підозрюваного підпадав 49-річний раніше судимий місцевий житель. Встановивши місце знаходження чоловіка, працівники міліції запросили його до райвідділу для дачі показів. В розмові з правоохоронцями зловмисник намагався ввести міліціонерів в оману, проте покази свідків та зібрана доказова база була не на користь підозрюваного. Розуміючи, що його викрито і у правоохоронців достатньо доказів його вини зловмисник у всьому зізнався.

Він розповів слідчому, що тривалий час ніде не працює та зловживає алкоголем, на який постійно потрібні кошти. Крадіжку спланував заздалегідь. Обійшов територію закладу та вибрав де можна непомітно розібрати та вкрасти частину паркану. На «справу» ходив вранці та пізно увечері. Викрадені речі переховував у лісі, який знаходився неподалік. Викрадене планував здати на металобрухт через декілька днів, проте на заваді його планам стали правоохоронці.

Наразі за даним фактом слідчим відділом Звенигородського районного відділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу, або громадських робіт на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x