На Черкащину чекає спека

На Черкащину чекає спека

На Черкащині вже два тижні утримується підвищений температурний фон. «Нову Добу» поінформували про це в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Так, і в минулі вихідні дні середньодобова температура становила +22-23°, що на 2-3° вище кліматичної норми. Але денний максимум не перевищив +27-29°, лише в Чигиринському районі відмічалась спека до +30°. Про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Внаслідок впливу атмосферних фронтів циклонів із північного та південного сходу в Золотоніському районі за дві доби випало 63,6 мм опадів, що відповідає 80 % місячної норми. Зливи супроводжувалися небезпечним явищем погоди – сильним шквалистим вітром до 20 м/с та градом, діаметром 9 мм. Вони викликали полягання посівів сільгоспкультур на багатьох полях, що значно ускладнює їх збирання. Проте умови для формування врожаю пізніх культур цілком сприятливі. Значна кількість опадів випала також у Канівському районі – 10,1 мм, у Жашківському – 9,8 мм та Смілянському – 8,7 мм. На решті території області дощі були невеликими – від 1 до 6 мм.

В Чигиринському районі зберігається 5 клас пожежної небезпеки, що у півтори рази перевищує надзвичайний показник. Тому слід бути обережними з вогнем під час відпочинку на природі, бо саме в Чигиринському районі знаходяться великі масиви лісів.

Вода у Дніпрі вже прогріта до +25°, що сприяє передчасному розповсюдженню водоростей, які, у свою чергу, знижують вміст кисню у воді.

За прогнозом погоди, внаслідок впливу малорухомого атмосферного фронту з півночі, до 24 липня можливі окремі грозові дощі в супроводі граду та шквалистого вітру. Температура повітря становитиме вночі +13-18º, вдень до +30º.

Із 25 липня на Черкащині прогнозується встановлення сухої та спекотної погоди. Стовпчики термометрів вдень досягатимуть спекотних значень – +34º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x