На Уманщині жінки зможуть пройти обстеження для виявлення раку молочної залози

На Уманщині жінки зможуть пройти обстеження для виявлення раку молочної залози

Медичні працівники КЗ «Уманський районний центр ПМСД» долучаються до безпрецедентної за масштабами медичної акції з раннього виявлення раку молочної залози. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської ОДА.

Протягом місяця, з 14 липня по 12 серпня, в Уманському районі курсує пересувний мамограф для безкоштовної діагностики жінок на захворювання молочної залози. Зокрема, діагностичний кабінет на колесах відвідає села: Берестівець, Ст. Бабани, Бабанка, Дубова, Ладижинка, Колодисте, Юрківка, Громи, Родниківка, Дмитрушки.

Протягом кількох днів у кожному з вищезазначених сіл жінки матимуть можливість пройти мамографічне обстеження, виміряти тиск та рівень цукру крові, отримати консультацію сімейного лікаря.

Загалом акція має на меті виявлення передонкопатології, онкологічних та інших небезпечних хвороб. У результаті її проведення є надія на пост-ефект у вигляді зростання обізнаності жінок і, відповідно, кількості селянок, що звернуть увагу на своє здоров’я та вчасно відвідають лікаря у випадку виявлення підозрілих симптомів.

На Черкащині кожен рік реєструють майже 500 нових хворих на рак молочної залози. Всього ж у регіоні такий діагноз мають близько 5 тисяч жінок, а це майже 15 % усіх онкохворих, які перебувають на офіційному обліку. Медики констатують, що кожна четверта хвора звертається до лікарів запізно – на третій, а то й четвертій (останній) стадії хвороби, коли допомогти вкрай важко або взагалі неможливо. Суттєвий вплив на прогноз перебігу захворювання визначає своєчасна діагностика.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x