Голова сільської ради вимагав від черкаського підприємця хабар

Голова сільської ради вимагав від черкаського підприємця хабар

У одну тисячу доларів США оцінив свої послуги голова однієї зсільських рад Черкаської області. Злочинним намірам зловмисника завадили оперативні працівники УБОЗу. Посадовця затримано, його дії кваліфіковано слідчим за статтею 368 Кримінального кодексуУкраїни. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До співробітників управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Черкаській області надійшла оперативна інформація, про те, що голова однієї з сільських рад Канiвського району, Черкаської області вимагає у підприємця, грошові кошти в якості хабара. Отримавши дозвіл апеляційного суду Черкаської області на проведення спеціальних негласних слідчих (розшукових) дій, правоохоронці почали перевірку даної інформації, яка згодом повністю підтвердилася.

Працівники міліції встановили, що дійсно 52-річний сільський голова будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування 4-ї категорії, 8 рангу зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж червня-липня 2014 року, всупереч інтересам служби, явно виходячи за межі наданих йому повноважень та з метою одержання незаконної грошової винагороди,вимагав від підприємця, жителя міста Черкаси, грошові кошти в сумі 1000 доларів США за укладання договору оренди приміщення сільської ради підрозміщення реклами. Для отримання коштів зловмисник залучив до незаконного оборудку свого знайомого, якому потерпілий і повинен був передати гроші.

Отримавши підтвердження незаконної діяльності посадовця правоохоронці розробили операцію по його затриманню. Під час передачі посереднику грошових коштів в сумі 12 тисяч гривень в якості хабара, зловмисники були затримані. Речові докази вилучено.

За даним фактом слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області проводиться розслідування кримінального провадження відкритого за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

На даний час відносно сільського голови обрано міру запобіжного заходу –особисте зобов’язання та його відсторонено від виконання службових обов’язків. Вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів його протиправної діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x