На полях Уманщини тривають жнива

На полях Уманщини тривають жнива

У господарствах Уманщини триває жнивна кампанія. Про це “Новій Добі” повідомили в Уманській РДА.

Цьогоріч не завжди погодні умови сприяють важкій праці хліборобів, але, незважаючи на це, аграрії працюють на повну потугу, докладаючи максимум зусиль, аби в оптимально – допустимий термін завершити обмолот ранніх зернових культур щоб вагомішим був урожай.

В рамках чого, господарства усіх форм власності приступили до обмолоту ранніх зернових культур, який розпочався 29 червня поточного року. В числі перших розпочали жнива: ТОВ «Новий світ Агро», ДГ «Родниківка» та ТОВ «Уманьхімагро».
Окрім того, під час чергової наради, яку очолив голова райдержадміністрації Ярослав Скус, здійснено детальний моніторинг ходу жнивної кампанії, що триває в господарствах Уманського регіону. За останніми оперативними даними обмолочено 3107 га озимого ячменю, що складає 96,3 % до посіву.

У даному процесі досягли фінішу вже 15 господарств району. Але і серед вищевказаних передовиків лідируючу позицію зайняли: ТОВ «Новий світ Агро», ТОВ «Дубова», ФГ АФ «Базис», ТОВ АФ «Текуча».

На сьогоднішній день господарства проводять обмолот озимого ріпаку, в результаті чого дану культуру обмолочено на площі 3253 га, що складає 97,7 % до площі посіву, найвищу урожайність отримано в ТОВ «Новий світ Агро» – 44,3 ц/га на площі 152 га. Також господарства району почали обмолот основної продовольчої культури – озима пшениця, 3406 га, що складає 17,2 % до посіву.

Усі господарства району під час проведення жнивної кампанії залучають сучасну високопродуктивну техніку, що дасть змогу в стислі строки провести обмолот ранніх зернових, але за умови високої організації праці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x