На лікування хворих з нирковою недостатністю потрібно більше 18 млн грн

На лікування хворих з нирковою недостатністю потрібно більше 18 млн грн

Ціни на процедури гемодіалізу порівняно з минулим роком суттєво зросли. Приміром, вартість однієї послуги у 2013 році в Обласній лікарні становила 843 грн, у ТОВ «Фрезеніус» – 1 049 грн. На сьогодні цифри виглядають так: в облікарні за послугу просять 1 098 грн, у «Фрезеніусі» – 1 493 грн. Про це повідомляє власний кореспондент \”Нової Доби\”.

Збільшилася й кількість хворих: нині їх в області – 206 осіб, торік було 193. Кожен з них тричі на тиждень має пройти гемодіаліз.

Проблема ще й у тому, що згідно закону обласна влада не може закуповувати послугу в приватній структурі, якщо вона надається в державній лікарні.

– Вихід із ситуації один: хворий повинен за місцем проживання звернутися до місцевої ради, яка має закласти кошти на лікування в бюджеті, – говорить заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль. – А далі за результатами торгів буде визначено, який заклад надаватиме послугу.
Нині для хворих на хронічну ниркову недостатність уже виділено понад 8 млн. грн з місцевих бюджетів. Усього ж потрібно більше 18 млн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x