У черкаські школи планують закупити комп’ютери

У черкаські школи планують закупити комп’ютери

Відповідний проект рішення «Про затвердження переліку загальноосвітніх навчальних закладів, підпорядкованих департаменту освіти та гуманітарної політики, що потребують придбання комп’ютерної техніки у 2014 році» представив сьогодні на засіданні міського виконавчого комітету заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Анатолій Прітченко. «Нову Добу» про це поінформували в прес-службі Черкаської міської ради.

Він, зокрема, пояснив членам виконкому, що Програмою соціально-економічного і культурного розвитку міста Черкаси на 2014 рік передбачено придбати комп’ютерні комплекси для загальноосвітніх навчальних закладів на загальну суму 1 449 тисяч гривень. У вказаних в проекті рішення навчальних закладах комп’ютерна техніка є, проте вона, здебільшого, вже застаріла, або ж її не вистачає.

– Потреба в новій комп’ютерній техніці зросла ще й тому, що з’явився новий предмет у початковій школі «Сходинки до інформатики». Якщо з минулого року цей предмет розпочали викладати у других класах, то в новому навчальному році його викладатимуть у 2 і 3-х, а також у 5-6 класах. А, взагалі, зношуваність комп’ютерів у міських ЗОШ становить 70 відсотків. Потреба оновлення комп’ютерної техніки є нагальною, бо без цього ми не можемо повною мірою забезпечити державні стандарти початкової базової та повної середньої освіти, – наголосив доповідач.

Різну кількісну потребу в комп’ютерах для навчальних закладів Анатолій Прітченко пояснив тим, що саме зазначену в переліку кількість комп’ютерів необхідно придбати для забезпечення комплектації функціонування повноцінних комп’ютерних комплексів.

Нині середнє навантаження на один комп’ютер у міських школах становить 15 учнів. В основному, комп’ютери придбавались для міських шкіл у 2004 та 2007 роках. Деякі із них, як, наприклад, Перша та Дев’ята гімназії, спеціалізована школа I-III ступенів №17 тощо, мають повністю укомплектовані комп’ютерні класи.

Розглянувши пропозиції департаменту освіти та гуманітарної політики, з метою ефективного використання бюджетних коштів, виконавчий комітет Черкаської міської ради вирішив затвердити перелік загальноосвітніх навчальних закладів, підпорядкованих департаменту освіти та гуманітарної політики, що потребують придбання комп’ютерної техніки у 2014 році, згідно з додатком.

Видатки на зазначену закупівлю комп’ютерної техніки мають проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міста.

Контроль за виконанням рішення покладено на директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марину Бакланову.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x