У Христинівці жінки обговорили своє місце на ринку праці

У Христинівці жінки обговорили своє місце на ринку праці

Семінар на тему «Жінка на ринку праці» минув у Христинівському районному центрі зайнятості. На заході були присутні 13 учасниць, серед яких – дві особи, що прибули з тимчасово окупованої території.

Учасниці семінару ознайомилися з законодавством України щодо дотримання гендерної рівності, соціального захисту у разі безробіття, дізналися про особливості зайнятості жінок, можливості відкриття власної справи.

– Сучасна жінка є не лише активною учасницею суспільних процесів, але й виступає в ролі дружини, матері, хранительки «домашнього вогнища», – звернулась до присутніх провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Олександра Шекір.

На ринку праці саме жінки найбільше зазнають дискримінації при влаштуванні на роботу, при просуванні по службі, а також в оплаті праці. На думку учасниці семінару Наталії, «жінкам, які втратили роботу, важко знайти її знову. Особливо гостро ця проблема постає перед тими, хто працевлаштовується вперше, та перед особами передпенсійного віку».

– Незважаючи на економічний стан країни, наявність проблем у суспільстві, будь-яка людина може знайти свою «нішу» на ринку праці, якщо вона є дійсно професіоналом та має бажання працювати, – зауважила інша учасниця заходу.

Під час семінару жінки активно обговорювали питання щодо ефективного пошуку роботи, самопрезентації та самоосвіти; дискутували на тему досягнення балансу між сім’єю та кар’єрою, ділилися досвідом та порадами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x