Черкаські ліси – серед найменш постраждалих від пожеж

Черкаські ліси – серед найменш постраждалих від пожеж

Черкаська область належить до регіонів, які зазнали меншого займання лісовими пожежами. Про це “Новій Добі” повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Цього року в лісах Держлісагентства сталося 533 пожежі на площі 129 га. За останній тиждень виявлено 39 пожеж на площі 15,66 га. Регіон найбільшого загорання: Луганське ОУЛМГ – 22 пожежі на площі більше 10 га.

Регіони, що зазнали меншого займання лісовими пожежами: Запорізьке, Київське, Миколаївське, Херсонське, Дніпропетровське, Черкаське, Житомирське ОУЛМГ.

Повідомляємо, що охорону лісів від пожеж забезпечують 307 державних лісогосподарських та лісомисливських підприємств, у складі яких функціонує понад 1,7 тис. лісництв та 288 лісових пожежних станцій.

В лісах створена мережа із 476 пожежно-спостережних веж, з них 226 обладнані сучасними телевізійними системами спостереження. На оснащенні знаходиться 678 пожежних автомобілів, 156 лісопожежних комплексів на шасі УАЗ, понад 1,6 тис. тракторів з ґрунтообробним обладнанням, 530 мотопомп, понад 7,8 тис. ранцевих лісових обприскувачів та інші технічні засоби.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x