Рятувальники демонстрували, як зробити літо безпечним

Рятувальники демонстрували, як зробити літо безпечним

Черкаські рятувальники разом з волонтерами провели акцію «Безпечне літо». Захід відбувся на пляжі спортивно-розважального комплексу «Бочка». Про це “Новій Добі” повідомили у прес-службі Черкаської ДСНС.

Фахівці Управління ДСНС України у Черкаській області спільно з Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром провели навчання волонтерів з надання допомоги потопаючим. Захід відбувся на території спортивно-розважального комплексу «Бочка» в межах акції «Безпечне літо».

Мета такої акції – не лише привернути увагу до проблеми безпеки людей на воді, а й навчити відпочивальників надавати кваліфіковану допомогу у випадку нещастя. За порятунок бралися як волонтери, так і звичайні відпочивальники.

«Ми постійно співпрацюємо із службою порятунку. Минулоріч у Холодному Яру проводили акцію «До лісу безпечними стежками», а також акцію «Пляжний БУМ» на пляжах міста. Цього року навчально-профілактична акція була найбільш практичною, оскільки волонтерам і відпочивальникам було продемонстровано увесь комплекс рятувальних заходів – від виявлення та порятунку потопаючого на воді, до надання йому першої медичної допомоги. Щороку відпочиваючі охоче беруть участь в подібних заходах, цей – не виняток», – розповідає фахівець молодіжного ресурсного центру Сергій Слинько.

Найяскравіші враження отримали ті волонтери, яких «рятували» і які потім самі відпрацьовували навички на інших.
«Було цікаво взяти участь в подібному заході. Побувши «потопаючим» тепер я точно знаю, як потрібно поводити себе в подібній надзвичайній ситуації», – ділиться враженнями волонтер Владислав Дідук.

Рятувальники демонстрували глядачам як правильно підпливати до потерпілого на човні та прийоми його підйому. Також фахівці показали як правильно транспортувати потерпілу людину, у воді як кидати рятувальний круг та надавати першу медичну допомогу(масаж серця та штучне дихання). Рятівники та волонтери поєднали теоретичні заняття з практичними, адже саме практичні навички необхідні для порятунку життів. В межах акції учасники мали можливість відчути себе умовно потопаючими, могли приміряти на себе рятувальні жилети, попрактикуватись в наданні першої медичної допомоги та киданні рятувального круга на влучність та дальність.
«Мета такого заходу – дати базові знання з рятування які доступні будь-якій людині без спеціальної підготовки», – підсумовує речник начальника управління Констянтин Проценко.

Статистика свідчить: щороку в Україні тонуть декілька тисяч осіб. Не є виключенням Черкащина, де цьогоріч загинуло вже 38 осіб, серед яких 4 – діти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x