На Черкащині усиновлено 50 сиріт з початку року

На Черкащині усиновлено 50 сиріт з початку року

Із початку 2014 року в області усиновлено 28 дітей і ще 22 дитини, що опинилися поза родинним оточенням, влаштовані у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

Оксана Покатілова, начальник Служби у справах дітей ОДА повідомляє, що на сьогодні в області обліковується 2 376 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 2 139 (89,6 %) перебувають на вихованні в сім’ях громадян. За шість місяців цього року показник охоплення дітей сімейними формами виховання зріс на 1,2 % і на 4 % перевищує середній показник в Україні.

Найвищі показники з влаштування реальних та соціальних сиріт в родини мають Уманський (98,5 %), Жашківський (95,5 %) райони, міста Сміла (97,5 %), Ватутіне (96,2 %), Канів (95,5 %).

Наразі в області функціонують 128 прийомних сімей та 32 дитячі будинки сімейного типу, в яких перебуває 458 взятих на виховання діток. Причому тільки цього року створено сім прийомних сімей: дві в м. Сміла і по одній в м. Умань, Драбівському, Звенигородському, Золотоніському та Черкаському районах. У червні в Тальнівському та Христинівському районах відкрили двері для малят дитячі будинки сімейного типу.

Проте, як зазначила начальник служби у справах дітей, незважаючи на чималу роботу з подолання сирітства на Черкащині, через горе-батьків, що кидають своїх нащадків напризволяще, тільки за І півріччя цього року соціальними сиротами стали 120 дітей.
У подальшому, коли у 18-річному віці громадяни зазначеної категорії виходять із під опіки в доросле життя, держава протягом місяця має надати їм житлове приміщення для постійного проживання. Цей обов’язок покладено на районні державні адміністрації, виконавчі комітети міських рад, сільські, селищні ради за місцем походження повнолітніх сиріт.

За словами Оксани Покатілової, з початку нинішнього року житлом забезпечено 25 осіб. А до кінця року, згідно з програмою, тільки в Черкасах планується оселити 40 колишніх вихованців держави.

– Планом соціально-економічного розвитку міста Черкаси на цей рік передбачено виділення коштів у сумі 2 730 тис. грн. на придбання на вторинному ринку 15 однокімнатних квартир та шести кімнат у гуртожитках для забезпечення житлом 27 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, – поінформувала посадовець. – Решта осіб може бути забезпечена житлом поточного звільнення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x