В області за минулий тиждень – 63 випадки захворювання на гострі кишкові інфекції

В області за минулий тиждень – 63 випадки захворювання на гострі кишкові інфекції

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 14 до 18 липня 2014 року в Черкаській області мало місце незначне підвищення захворюваності на гострі кишкові інфекції. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Зареєстровано 63 випадки захворювань проти 60 за минулий тиждень. Зокрема у м. Черкаси, зареєстровано 17 випадків, м. Умань – 20, м. Сміла – 6, Катеринопільському районі – 3 випадки. На 13 адміністративних територіях виявлені поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, а на 7 – ці захворювання не реєструвались.

Серед випадків гострі кишкові інфекції збільшилась кількість гастроентероколітів встановленої етіології (28 випадків), зокрема в м. Умань – 1, в м. Черкаси та Катеринопільському районі – по 3 випадки, ще у 8-ми районах та м. Сміла виявлялись поодинокі випадки захворювань.

Зареєстровано також 23 випадки гастроентероколітів невстановленої етіології, 10 випадків сальмонельозу та 2 випадки вірусного гепатиту А.

У вогнищах проведений комплекс необхідних заходів, зокрема обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження води питної, харчових продуктів. Відхилень не виявлено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x