У Смілі обговорили підготовку до опалювального сезону

У Смілі обговорили підготовку до опалювального сезону

Днями обласний оперативний штаб, головою якого є перший заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Старікова, провів своє третє засідання з координації робіт щодо своєчасної підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери області до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Засідання відбулося у Смілянському міськвиконкомі. Про це «Нову Добу» поінформували в ОДА.

Нагадаємо, що всього заплановано провести 10 засідань штабу, з них уже 2 відбулося у Черкасах, а ще 7 заплановано провести у різних регіонах області.
Варто наголосити, що сьогодні перед усією країною постало завдання скоротити споживання природного газу на 30%. Це завдання потребує комплексного підходу та розробки відповідних заходів, що дозволять зекономити газ.
Саме тому заступники голів райдержадміністрацій та міських голів, відповідальні за житлово-комунальне господарство; начальники управлінь (відділів) житлово-комунального господарства райдержадміністрацій та міськвиконкомів, керівники комунальних підприємств області об’єднують свої зусилля для того, щоб осінньо-зимовий період 2014-2015 років на Черкащині минув стабільно з огляду на складну соціально-економічну ситуацію в державі.

Нині у Черкаській області послуги з централізованого теплопостачання надають 19 підприємств теплоенергетики. Працюють 162 котельні – 130 котелень місцевих рад та 32 відомчі котельні. На котельнях комунальної теплоенергетики області експлуатується 471 котел. 91% усіх котелень працює на природному газі.
У ході зустрічі присутнім було надано пропозиції, розроблені за участю управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, які спрямовані на скорочення споживання природного газу. Так, цими пропозиціями передбачено заміну котлів на сучасні, переоснащення котлів із заміною пальників, встановлення утилізаторів, когенераційних установок, теплових пунктів та теплових насосів; приладів автоматизації; заміну теплових мереж на попередньо ізольовні труби; використання електричної енергії; а також теплоізоляцію будівель.
Наступне засідання обласного оперативного штабу відбудеться у Звенигородці, на якому будуть присутні західні райони області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x