Як охолодити дім без кондиціонера

Як охолодити дім без кондиціонера

Ще 10 років тому єдиним пристроєм, за допомогою якого можна було охолодитися під час літньої спеки, був вентилятор. Сьогодні ж навіть у господах не дуже заможних черкащан можна побачити кондиціонер. Та не для всіх така розкіш залишається доступною. Тому пропонуємо скористатися тими методами охолодження приміщення, які не потребують значних коштів і доступні практично для кожного. Повідомляє власний кореспондент \”Нової Доби\”.

* У тому, що дім перетворюється на філію фінської сауни, винні прямі сонячні промені, що проникають через вікна й нагрівають повітря. Тому в першу чергу треба зашторити вікна або опусти на них жалюзі. Найкраще в спеку живеться людям, у яких щільні білі лляні фіранки. Білий колір відображає сонячні промені, а льон, за народними повір’ями, охолоджує повітря.
* Інший надійний спосіб перешкодити сонячним променям – замовити тонування вікон. Головне – не перестаратися, й не зробити тонування занадто густим: у похмуру погоду житло буде занадто темне.
* Фольгою обклеюють вікна, що виходять на сонячну сторону. Фахівці радять клеїти скотч не на саме скло, а на раму. Тоді відмити вікна від клею восени буде значно легше.
* Щоб зменшити подачу теплого повітря з вулиці, кватирки вдень відчиняти не варто. Провітрювати приміщення найкраще рано вранці, до сходу сонця, або пізно ввечері. Якщо є можливість в плані безпеки, можна залишати вікна відкритими на всю ніч.

* Для збереження вологості й прохолоди можна прикрасити свій інтер’єр мокрими рушниками, розвішаними у квартирі. Можна просто намочити штори або іноді кропити їх з пульверизатора водою з освіжаючими ароматами м’яти або цитрусових (пару крапель ароматичного масла на пляшку води).
* У спеку краще робити вологе прибирання щодня. Якщо є можливість, то можна познімати з долівки килими, які утримують тепло.
* Якщо вищенаведені поради вже не допомагають охолодити повітря, можна виготовити саморобний кондиціонер. Заморожуємо воду в пластикових пляшках і ставимо їх на піднос перед вентилятором. Струмінь вентилятора направляти в ту точку простору, яка найбільше цього потребує.

* Для кардинальної зміни температурного режиму на майбутнє вже восени варто подумати про те, щоб посадити під вікнами розлогі дерева або хоча б розбити квітник на балконі.
* Українські хатки недаремно були біленькими. Подумайте про те, щоб зовнішні стіни вашого житла теж були забарвлені в кольори, що відбивають світло.
* Якщо вночі дуже жарко, можна перейти спати на підлогу, підстеливши матрац чи кілька ковдр.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x