На першому матчі чемпіонату Європи троє черкаських баскетболістів набрали 58 очок

На першому матчі чемпіонату Європи троє черкаських баскетболістів набрали 58 очок

Збірна України U-18 розпочала свій перший матч на чемпіонаті Європи у Болгарії, вчора команда Максима Міхельсона переграла португальців – 82:61! Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Україна – Португалія 82:61 (17:19; 20:16; 22:13; 22:13)
Україна: Кобець – 22 оч, 4 під; Шаламов – 17 оч; Михайлюк – 19 оч, 3 під.

Стартову гру у Софії українці розпочали дуже важко. До середини десятихвилинки Португалія вела у рахунку 15:4. Розкрити португальський захист зуміли Шаламов та Кобець, які у середині періоду підсилили команду з лавки запасних. Завдяки зусиллям двох черкаських форвардів українці зробили неймовірний ривок – 13:1 – і пішли на першу перерву за мінімального відставання – 17:19.

У другій дисятихвилинці точилася рівна гра. Лише наприкінці 5 балів поспіль від Михайлюка дозволили його команді відірватися на кілька очок. Після цього зусилля захисника підтримали Кобець та Зотов. Відтак, українці пішли на велику перерву, мінімально виграючи – 37:35.

У другій половині матчу головною перевагою українців стала збалансованіша лавка запасних, фактично кожен гравець, який виходив на майданчик додавав потужності командній грі. Окрім того, наша збірна значно комфортніше себе почувала у трисекундній зоні. Загалом у цьому матчі українці виграли аж 44 підбирання, віддавши супернику 32. Варто відзначити і далекобійність Шаламова, третій за результативністю у складі українців (17 очок) у цій грі реалізував всі свої три влучання з периметру. Вже у третьому періоді Україна зробила свій відрив двозначним – 59:48.

У заключному періоді українці зуміли ще збільшити власну перевагу, яка у підсумку склала більше 20-ти очок. Причому наприкінці матчу Міхельсон дав можливість випробувати свої сили гравцям, які мали менше ігрової практики. 82:61 – це перемога!!!

Разом із хорошою командною роботою кидається у ввічі прекрасна статистика тріо черкащан. Кобець, Михайлюк та Шаламов на трьох здобули 58 очок. Завтра українці зустрінуться зі збірною Шотландії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x