Зливову каналізацію на спуску до Митниці відремонтують

Зливову каналізацію на спуску до Митниці відремонтують

Близько 1,9 мільйонів гривень цього року передбачено у міському бюджеті Черкас на капітальний ремонт зливової каналізації на шести найбільш проблемних об’єктах. Це, зокрема, спуск на «Митницю» по вулиці Леніна, вул. Гоголя (від вул. Котовського до вул. Пушкіна) та провулок Герцена, проектна документація по яким вже фактично готова і незабаром розпочнуться ремонтні роботи. «Новій Добі» про це повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.

Про це розповів начальник управління вуличної інфраструктури департаменту ЖКК Черкаської міської ради Сергій Отрешко.

– Серед перших – ремонт зливової каналізації проблемного спуску на «Митницю» по вулиці Леніна, цілісність якої була порушена під час встановлення торгівельних кіосків у підніжжя сходів. Власники тимчасових споруд під час монтажних робіт пошкодили зливову каналізацію. Більше того – залили її кінцеву точку. Тому під час сильних злив дощові потоки, не встигаючи проходити каналізаційними стоками, виходять на пішохідну частину спуску, руйнуючи асфальтне покриття та підмиваючи грунт, – констатує Сергій Володимирович.

Вкотре на необхідності капітального ремонту зливової каналізації на спуску по вулиці Леніна акцентує і депутат Черкаської міської ради Сергій Ткаченко, який ініціював вирішення цього питання на місцевому рівні.

– Ці сходи надійно служили людям не одне десятиліття, будучи головною пішохідною артерією, яка з’єднує мікрорайон «Митницю» з центральною частиною Черкас. Вважаю, тепер прийшов час і місту подбати про головні пішохідні сходи в Черкасах, які вже, певною мірою, стали історичними. Оскільки за час, поки вони існують, виросло ціле покоління черкасців. Аби зберегти їх цілісність та убезпечити травмування людей, які щоденно користуються цими сходами, йдучи на роботу, навчання чи додому, обов’язково потрібно у найкоротші терміни – допоки дозволяють погодні умови – відремонтувати зливову каналізацію на спуску по вул. Леніна. Зі свого боку, ми й надалі підтримуватиму в охайному квітучому стані схили поруч зі сходами, дбаючи про висаджені нами там тисячі троянд та інших квітів і зелених насаджень, – відзначив Сергій Ткаченко.

Поділяє думку депутата і Сергій Отрешко, зауважуючи, що до осені капітальний ремонт зливової каналізації спуску на «Митницю» варто завершити.

– Там потрібна повна заміна колодязя і відрізка труби зливової каналізації. Протягом найближчих місяців ми це питання вирішимо і до осінніх злив будемо готові, – наголосив Сергій Володимирович.

За його словами, також у планах на відновлення міської зливової каналізації цього року – ділянки вулиць Франка, Крилова та Орджонікідзе.

Крім цього, нині триває передпроектне обстеження розміщення зливової каналізації на розі вулиць Смілянської та 30-річчя Перемоги, де під час злив утворюється значне скупчення дощових потоків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x