У Черкасах відбувся «круглий стіл» на тему підвищення тарифів на послуги ЖКГ

У Черкасах відбувся «круглий стіл» на тему підвищення тарифів на послуги ЖКГ

24 липня за підтримки Черкаського обласного осередку Партії розвитку України відбувся «круглий стіл» на тему: «Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в місті Черкаси. Право черкащан на отримання компенсацій ЖКГ» та «Зростання цін на продукти харчування».

«Ми започатковуємо цикл круглих столів, між представниками громадськості та органами місцевого самоврядування, які будуть присвячені пошукам шляхів вирішення основних соціально-економічних проблем черкащан», – наголосив Сергій Когут.

Учасниками круглого столу стали активні містяни та представники місцевих органів влади у сфері соціальної політики та захисту населення, а також спеціалісти житлово-комунальної сфери Черкаської міської ради: Володимир Коцюруба – директор департаменту соціальної політики; Катерина Бінусова – начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району; Алла Грохольська – заступник директора департаменту ЖКХ Черкаської міської ради.

Черкащани висловили своє обурення урядовою політикою «затягування поясів», яка передбачає тотальне підвищення цін на продукти харчування, підвищення вартості житлово-комунальних послуг за умов замороження зростання соц.виплат та зарплат до 2015 року.
За даними офіційної статистики, з початку року споживчі ціни в країні зросли на 11,6%. У Черкаській області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,8%. Не оминуло подорожчання і борщовий набір: згідно з підрахунками Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», ціни на борщовий набір в Україні за місяць зросли на 3%, а за рік і зовсім на 19%.

Містяни дійшли згоди, що перед тим як підвищувати вартість житлово-комунальних послуг, центральна влада повинна була провести громадські слухання та надати обгрунтування та калькуляцію нових тарифів. Одностайно погодились з думкою, що підвищення тарифів ЖКГ повинне супроводжуватись модернізацією житлово-комунального господарства через запровадження енергозберігаючих технологій.
«Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №83 від 5 квітня 2014 року передбачено, що сім\’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму, з 01 липня 2014 року матимуть право на отримання компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та постачання гарячої води у зв\’язку з підвищення цін і тарифів на послуги», –наголосила Катерина Бінусова.

«Тому постає питання: чи зможуть пересічні українці вижити цього року в таких умовах? В умовах, коли вже цього місяця приходять драконівські рахунки на комуналку, коли кожен похід на ринок супроводжується спустошенням гаманця як мінімум на 200 гривень! Обіцяю, що усі пропозиції містян, озвучені під час круглого столу будуть розглянуті під час наступної сесії міськради», – підсумував Володимир Гудзенко, представник ініціативної групи Черкаської регіональної організації Партії розвитку України.

Один із організаторів круглого столу, Сергій Когут зазначив, що круглий стіл пройшов недарма: усі пропозиції містян будуть включені в програму розвитку Черкаської області, ініційованою черкаським осередком Партії розвитку України, та наголосив про функціонування безкоштовної юридичної допомоги для жителів Черкас та області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x