Міський голова Канева розповів про формування цін у магазинах

Міський голова Канева розповів про формування цін у магазинах

Нещодавно відбулася прес-конференція Канівського міського голови Ігоря Ренькаса. На конференції було розглянуто кілька питань, головним з яких стало формування цін у магазинах міста. Адже порівняно з більшістю міст Черкаської області в Каневі найвищі ціни. Про це «Нова Доба» довідалася з «Дніпрової Зорі».
Чому виникла значна різниця в цінах? Одна з причин – закупівля продуктів приватними підприємцями через низку посередників, а не напряму від виробника чи бодай із крупних оптових складів. Інша причина, зазначив Ігор Ренькас, це менталітет наших підприємців. Як приклад, він навів недавню ситуацію із сіллю. Коли почали активно поширюватись чутки про те, що соляний завод у м. Артемівську зруйновано, то в нашому місті ціна на пачку солі з 3,5 грн піднялася до 8 грн. Але представники ДП «Артемсіль» на своєму офіційному сайті спростували ці чутки, написавши про те, що ціна на продукцію залишається незмінною, підприємство працює у звичайному режимі.

На думку міського голови, існує надійний спосіб боротьби із спекуляцією – чесна та прозора конкуренція. Багатьом відомо, що в Каневі при вході на набережну з боку Ярмаркової площі будується новий супермаркет. Існує думка, що в цьому магазині будуть достатньо низькі ціни в порівнянні з іншими. Зважаючи на це, є надія, що конкуренція дасть позитивні результати у плані зниження цін. Частина приватних підприємців, звичайно, проти цього будівництва, а високі ціни в своїх магазинах вони пояснюють тим, що Черкаси та Київ (міста, де вони закуповують товари) дуже далеко. На це можна заперечити, що в більш віддалених містечках ціни нижчі ніж у Каневі.

Також на прес-конференції порушувалося питання про те, чому на території району розташовані такі потужні підприємства як Канівський сирзавод та ПрАТ «Миронівська птахофабрика», але їхня продукція в нашому місті є однією з найдорожчих в області. Знову ж таки, все тому, що продукція купується через посередників. Слід зазначити, що в місті з 25 тис населення – 9 тис пенсіонерів з невисоким рівнем доходів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x