Валентина Коваленко взяла участь у засіданні Асоціації районних та обласних рад

Валентина Коваленко взяла участь у засіданні Асоціації районних та обласних рад

Нещодавно в м. Батурині Чернігівської області, на території національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», під головуванням президента Української асоціації районних та обласних рад, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, відбулось чергове засідання Правління Асоціації. «Новій Добі» повідомили про це в Черкаській обласній раді.

У роботі Правління, зокрема, взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко та її колеги. Окрім голів обласних та районних рад, участь у засіданні взяли представники Верховної Ради України, Міністерства фінансів України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Чернігівської облдержадміністрації, Батуринської міської ради, міжнародних організацій, закладів освіти.

Члени Правління Асоціації під час засідання опрацювали 14 питань порядку денного та прийняли відповідні рішення. Найбільш обговорюваним питанням стало про внесення змін до Конституції України – голови рад підтримали ініціативу Президента України щодо децентралізації влади в Україні, але запропонували, через низку невідповідностей та суперечливих положень проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України», взяти за основу проект нормативного-правового акту розроблений Міністерством регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України у співпраці з Всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування. Відповідне рішення за дорученням буде надіслано до центральних органів влади.

Під час засідання члени Правління розглянули низку організаційних питань. Так рішенням «Про прийом до Асоціації нових членів» до складу Асоціації було включено Фрунзівську районну раду Одеської області. Рішеннями щодо внесення змін до складу керівних органів Асоціації, до складу Президії Асоціації було включено голову Чернігівської обласної ради Миколу Звєрєва, до складу Правління – голову Катеринопільської районної ради Черкаської області Василя Цьоменка. Також до обрання голови Донецької обласної ради повноважним представником Правління Асоціації став в.о. голови Донецької обласної ради Ігор Коваль.

Розвиваючи міжнародну співпрацю, а також з метою виконання статутних завдань Асоціації, члени Правління уповноважили президента Асоціації Сергія Чернова підписати Меморандуми про співпрацю з Швейцарсько-українським проектом «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління. Свої підписи під намірами про співпрацю поставили Керівник проекту в Україні Оксана Гарнець та Ректор Академії Олександр Бондар відповідно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x