У черкаському аеропорту провели моніторинг роботи

У черкаському аеропорту провели моніторинг роботи

Робоча група Черкаської обласної ради провела моніторинг роботи КП «Черкаський аеропорт». У підприємства існує низка проблем, які не дозволяють йому працювати належним чином. Злітну полосу необхідно ремонтувати, рейсів нині приймається мало, потрібно встановити світлосигнальне обладнання. До того ж, підприємство має заборгованість із заробітної плати в понад півтора мільйона гривень, а також змушене щомісячно платити Черкаській міській раді по 186 тисяч гривень за оренду землі. Про це «Нова Доба» дізналася в обласній раді.

Щоб відродити КП «Черкаський аеропорт», він має отримати подовження дії загального сертифікату аеродрому. На це обласна рада вже виділила 621 тисячу гривень. Нещодавно підприємство вже отримало сертифікат Служби авіаційної безпеки на рік. Тепер залишається тільки оформити загальний сертифікат, який видається на три роки, і можна залучати інвесторів.

А охочі вкласти кошти в черкаське летовище вже є. Приміром, сирійська компанія «Ашан» хотіла б зробити на базі нашого аеропорту підприємство, яке надаватиме послуги з обслуговування та ремонту літаків, так званий хандлінг.

Та найбільший прибуток аеропорт може отримувати з основного свого призначення – приймання перельотів. За словами в.о. директора КП «Черкаський аеропорт» Олени Качуріної, якби наше летовище приймало б хоча б один рейс на день, підприємство припинило б бути збитковим.

Певні кроки в цьому напрямку вже робляться, розповіла Олена Качуріна. Так ведуться перемовини з УЄФА, щоб приймати чартерні рейси із футболістами, які летітимуть на молодіжний чемпіонат у вересні цього року. За словами директора підприємства, реалізація цього проекту дозволила б повністю покрити витрати на сертифікацію.

Перший заступник голови обласної ради Наталя Кравцова, яка курує роботу обласних комунальних підприємств, сподівається, що всі заходи, які будуть запроваджуватися задля покращення роботи комунального підприємства, принесуть позитивний результат.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x