«Черкасиводоканал» підготував місто до нецентралізованого водопостачання

«Черкасиводоканал» підготував місто до нецентралізованого водопостачання

КП «Черкасиводоканал» дбає про своїх споживачів незалежно від ситуації в країні. У разі загрози військових дій, знеструмлення, теракту чи диверсій можливе пошкодження системи централізованого водопостачання – кожного жителя міста буде забезпечено питною водою. Для цього Водоканал визначив 71 пункт роздачі води по місту, куди буде організовано доставку води з розрахунку 3 л. на 1 особу. Про це «Новій Добі» повідомили у КП «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради.

Водночас під час надзвичайних ситуацій може не працювати і водовідведення. Тому варто буде негайно припинити користуватися каналізацією, а використовувати лише громадські вбиральні, які вже облаштовують комунальні служби у кожному дворі. Запаси води слід використовувати економно та щоденно їх поповнювати у пунктах роздачі води.

Зусиллями «Черкасиводоканалу» проведено колосальну підготовку щодо забезпечення нецентралізованого водопостачання у місті:

– створено кількаденні запаси води на підприємстві;
– встановлено додаткові ємкості і створені запаси у лікарнях;
– встановлено автономні дизель-генератори на двох потужних свердловинах, які здатні повністю забезпечити потребу міста в особливий період;
– облаштовано спеціальні «гребінки» для одночасної заправки п’яти водовозів чи цистерн для води;
– такі ж «гребінки» підготовлені для водовозів, аби одночасно можна було роздавати воду 5-6 людям;
– за адресою «Черкасиводоканалу» – Ватутіна, 12 – облаштовано бювет для самостійного поповнення запасів води громадянами у власну тару;
– мобілізовано 34 автомобілі із цистернами для доставки води, а також створено резервні пункти заправки.

Нині така підготовка до надзвичайних ситуацій може здатися жахливим явищем, поширити панічні настрої серед черкасців. Але варто пам’ятати, що коїться зараз в нашій країні – фактично неоголошена війна. А під час війни слід бути спокійним, зосередженим, холоднокровним, не піддаватися на провокації й самому не поширювати неправдиву інформацію.

«Черкасиводоканал» підготував місто до нецентралізованого водопостачання
План схема розвезення питної води населенню

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x