Навчальні заклади області забезпечені паливом на 48% від потреби на початок опалювального періоду

Навчальні заклади області забезпечені паливом на 48% від потреби на початок опалювального періоду

Цьогоріч наша країна постала перед необхідністю зменшити споживання природного газу на 30%. Це досить значна цифра, тому сьогодні кожен регіон України посилено працює над пошуком шляхів виходу із ситуації. У першу чергу розробляються пропозиції щодо використання альтернативних видів палива. «Новій Добі» про це повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Про заходи, спрямовані на перехід від використання природного газу до альтернативних видів палива, та про підготовку навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років розповіла заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Оксана Славінська.

– Навчальні заклади області забезпечені паливом на 48 відсотків від потреби на початок опалювального періоду, – зазначила Оксана Іванівна, – на виконання вимог Антикризового енергетичного штабу опалення у навчальних закладах здійснюватимуть за допомогою резервних або альтернативних видів палива. Зокрема, у 2014 році вже замінено 4 котли на енергоефективні у Шевченківській загальноосвітній школі-інтернаті Звенигородського району, зарезервовано газові топкові і змонтовано сучасні енергоефективні котли на дровах і вугіллі у старій котельні ЗОШ с. Домантове Золотоніського району, ЗОШ с. Легедзене Тальнівського району, готуються до переведення з газового опалення на місцеві альтернативні джерела опалення НВК №1 м. Тальне та НВК №2 смт Лисянки.

Крім цього, виготовлено проектно-кошторисну документацію на монтаж електричного опалення у Михайлівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті Черкаської обласної ради, Ковалівській школі Драбівського району, що раніше опалювалися природним газом, також плануєтться заміна котлів на енергоефективні у школах сіл Гельмязів Золотоніського, Городецьке, Іванівка Уманського районів, що значно скоротить витрати газу. На електричне опалення передбачається перевести окремі приміщення Чигиринської спеціальної школи-інтернату.

У п’яти профтехнічних навчальних закладах буде проведено ремонти котелень із заміною застарілих котлів та засобів обліку.

Також керівників органів управління освітою, навчальних закладів, зобов’язано взяти під особистий контроль питання щодо утеплення вікон, дверей, горищ навчальних закладів.

Слід зауважити, що сьогодні начальники відділів освіти вивчають питання щодо зміщення термінів проведення осінніх, зимових та весняних канікул.

Додамо, що за даними на початок нового навчального року в області обліковуватиметься 1475 навчальних закладів системи освіти. До роботи в опалювальний період необхідно підготувати 642 загальноосвітні, 693 дошкільні, 23 професійно-технічні, 2 вищі навчальні заклади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x