Щоденно один черкасець укладає договір про добровільну сплату ЄСВ

Щоденно один черкасець укладає договір про добровільну сплату ЄСВ

Громадяни України (фізичні особи – підприємці та фізичні особи) мають можливість, окрім обов’язкового державного пенсійного страхування, укласти договір про добровільне пенсійне страхування. З настанням пенсійного віку такий договір надасть можливість отримувати збільшену пенсію за рахунок сплати додаткових страхових внесків. За 7 місяців цього року майже 200 жителів обласного центру скористались такою можливістю та уклали відповідні договори з ДПІ у м. Черкасах про добровільну участь у системі загальнобов’язкового державного соціального страхування. Про це повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Максим Криштопа, повідомляє «Нова Доба».

Завдяки таким договорам з добровільного страхування, цьогорічний бюджет отримає майже 1 млн грн єдиного соціального внеску.

«Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування дозволить громадянам досягти необхідного їм страхового стажу, а також можливість отримати путівки від відповідних соціальних фондів для оздоровлення та лікування», – наголосив Максим Криштопа.

ДПІ у м. Черкасах нагадує, що з 1 травня 2014 року мінімальний розмір ЄСВ для тих, хто укладатиме договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування не може бути меншим за 417 грн 78 коп на місяць (34,3% від 1 218 грн – мінімальної зарплати на 01.01.2014 р.). До 01.05.2014 р. ця сума становила 404 грн 38 коп (33,2% від 1 218 грн).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x