Захистіть дітей від сонця!

Захистіть дітей від сонця!

Деякі батьки вважають: що більше дитина перебуває на сонці, то здоровіша буде. Для нормального розвитку дитині цілком достатньо побути на свіжому повітрі по дві години вранці і ввечері. Також варто звернути увагу і на інші рекомендації, що допоможуть вашій дитині і в спеку залишатися здоровою і життєрадісною. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

* Гуляти на вулиці дитина повинна зранку до 11 години і ввечері – після 17. Решта часу дітям краще перебувати в приміщенні, або в тіні.
* Під час перебування на вулиці в літній день дитина повинна мати головний убір-капелюшок, кепку з крисами або панаму. Одяг варто обирати вільного покрою, виготовлений з натуральних тканин світлих кольорів. Чим більше закрите тіло, тим краще, і чим світліший одяг, тим менше сонячних променів він акумулює.
* Дорослі одягають сонцезахисні окуляри з появою перших сонячних днів. Очі дитини теж потребують захисту, для цього знадобляться сонцезахисні окуляри, які дозволені до використання. Купувати їх краще в офтальмологічних магазинах.

* Купатися дітям дозволяйте тільки в спеціально відведених місцях (пляжах, басейнах) і лише в супроводі дорослих.
* Біля моря, річки, озера потрібно рівномірно розподіляти способи відпочинку. Гуляння в тіні, під тентом чергувати з дозованим купанням. Ні в якому разі не дозволяти дітям спати під сонцем.
* Перед виходом на пляж шкіру дитини треба захистити спеціальним сонцезахисним кремом для дітей із високим ступенем ультрафіолетового захисту, який дозволений до використання.
* Забезпечте дитину в достатній кількості питною водою, щоб не допустити обезводнення організму. Якщо дитина не хоче пити компот чи чай, запропонуйте їй страву, що містить багато рідини: холодник, молочний суп тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x