Пам’ятник героям Черкащини буде народним

Пам’ятник героям Черкащини буде народним

Громадянський рух «За процвітання Черкащини» зробив другий крок у створенні народного пам’ятника загиблим героям, зібравши на обговорення майбутнього монументу архітекторів, митців, небайдужих черкащан. Про це інформує сайт grom-che.

Військові дії на Сході вже забрали життя більше двадцятьох черкащан. Аби подвиг земляків пам’ятали і через роки, в Черкасах планують встановити їм пам’ятник. Ідею згуртувати людей у важкий для країни час і разом спорудити народний монумент ініціювала голова громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталія НЕТОВКІНА.

– Я глибоко співчуваю родині Ігоря Момота та родинам молодих хлопців, які не повернуться уже ніколи до рідного додому. Вважаю, що пам\’ять про їх самопожертву має бути непорушною та залишитись для наступних поколінь. Ця пам\’ять має бути не тільки у спогадах, розповідях, згадках рідних та близьких, але імена кожного мають бути втіленні в назви вулиць, парків, пам’ятників, майданів, – переконана громадська діячка.

Під час обговорення, лідери і представники громадських організацій, побратими загиблих поділилися своїм баченням майбутнього пам’ятника і визначили відповідальних за кожен напрям реалізації цієї ініціативи. Головний архітектор Черкас Віталій Чернуха повідомив, що вже найближчим часом це питання розгляне містобудівна рада Черкас. Адже активісти Громадянського руху офіційно звернулися і до міської, і обласної влади.

Архітектори, митці, громадянські активісти мають багато ідей, які відтворять образ захисника нашої Вітчизни.
– Монумент має символізувати життя, боротьбу, народження нової країни, творцями якої стають наші герої, – зазначив заступник командира навчального центру «Оршанець» Сергій Перепелиця.
Наталія НЕТОВКІНА запевняє – Громадянський рух зробить усе, щоб такий пам’ятник постав на Черкащині, і не відступиться, поки ця добра справа не буде завершена.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x