Жителі Лисичанську отримають допомогу від обласної влади

Жителі Лисичанську отримають допомогу від обласної влади

Сьогодні українські солдати ціною власного життя звільняють Схід нашої країни, даючи можливість жителям раніше окупованої території повертатися до мирного життя. А для тих, хто залишив свої домівки, з’являється можливість повернутися у рідне село, селище чи місто. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської ОДА.

На сьогодні Черкащина прийняла 2100 переселенців. Як повідомляють в Черкаському обласному контактному центрі, нині спостерігається рух переселенців з області на ті звільнені території Східної України, де вони проживали. Зокрема, станом на 30 липня поточного року 165 переселенців уже виїхали з області, 439 – планують виїхати найближчим часом, 157 – мають бажання залишитися на постійне проживання. Деякі ж переселенці поки що не визначилися із та їхнє рішення залежатиме від ситуації в зоні АТО.

Нагадаємо, що зусиллями Збройних сил України вже звільнено Краматорськ, Слов’янськ, Северодонецьк, Костянтинівку (Луганської області). Зараз тривають бої за Шахтарськ, Торез, Сніжне в Донецькій області та Лутугине, Первомайськ на Луганщині.

Оскільки звільнені території потребують відбудови інфраструктури, то обласна влада готова допомагати у відновленні важливих для життя міст закладів. Так, за дорученням голови ОДА Юрія Ткаченка його перший заступник Наталія Старікова повідомила про це у телефонному режимі секретареві Лисичанської міської ради (Луганська область) Михайлові Власову.

Лисичанськ спіткала доля звільнених від терористів міст: люди залишились без домівок, зв’язку, електроенергії, мають проблеми з питною водою. Як сказав Михайло Власов, жителі не відмовляться від гуманітарної допомоги. Також місту потрібні будівельні матеріали, адже зруйновані об’єкти інфраструктури потребують відновлення.

Влада області береться допомогти побратимам на Сході держави. Слід наголосити, що зараз єдність регіонів та їх спільні дії в інтересах Батьківщини, допоможуть жителям постраждалих територій України повернутися до повноцінного життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x