КП «Черкаський аеропорт» прийматиме чартерні рейси?

КП «Черкаський аеропорт» прийматиме чартерні рейси?

Нещодавно Черкаською обласною радою було проведено моніторинг роботи КП «Черкаський аеропорт». У результаті визначили низку проблем, які не дозволяють підприємству працювати на повну потужність.

Директор КП «Черкаський аеропорт» Олена Качуріна розповіла «Новій Добі» про основні проблеми та перспективи розвитку підприємства.

– Зараз у КП «Черкаський аеропорт» борги, що накопилися з 2000 року. Усі заходи цього року були направлені на те, щоб змінити структуру роботи. Якби містом аеропорту були надані пільги по земельному податку, ми б стали прибутковими, – зазначила Олена Леонідівна.

КП «Черкаський аеропорт» прийматиме чартерні рейси?

Зараз підприємство сплачує борги минулих років. Загальна їхня кількість сягає близько 6 млн грн.

– Для того, щоб залучити інвесторів, треба отримати загальний сертифікат, який видається на три роки. Зараз основним завдання є отримання його, адже в нас уже є замовлення на прийом чартерних рейсів із футболістами, які летітимуть на молодіжний чемпіонат у вересні цього року, – розповіла Олена Качуріна. – Для прийому «Боїнгів» важлива відповідна підготовка полоси, треба залити шви, вона має бути рівною, перед прийомом літаків її потрібно пилососити й замітати, у нас немає такої техніки. По навантаженню й довжині полоса підходить, а по якості й чистоті – ні.

Основною проблемою аеропорту, за словами директора, є відсутність регулярних рейсів. Останній потужний рейс був місяць тому – це приліт ФК «Шахтар». Відновивши основну діяльність, прийом рейсів, хоча би одного в день, можна було б сплачувати податки. Зараз регулярних рейсів немає, тому що потрібно встановити світлосигнальне обладнання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x