Злочинність серед неповнолітніх на Черкащині зменшується

Злочинність серед неповнолітніх на Черкащині зменшується

Рівень злочинності серед дітей на Черкащині зменшується. Про це «Новій Добі» повідомила Суденко Юлія Анатоліївна, тимчасово виконуючий обовязки начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей.

За словами Юлії Анатоліївни, за 7 місяців На Черкащині неповнолітніми особами було скоєно 102 кримінальні правопорушення, тоді як у минулому році за аналогічний період – 145.

Серед цих 102 порушень – 63 крадіжки, два грабежі, два розбійні напади, одне вбивство, два випадки шахрайства, 5 незаконних заволодінь транспортними засобами, 8 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. На половину зменшилася кількість кримінальних порушень, скоєними неповнолітніми в групах.

Учні середніх навчальних закладів за 7 місяців скоїли 38 кримінальних злочинів, тоді як у минулому році за аналогічний період – 41.
Також, порівняно із минулим роком, зменшилася кількість крадіжок на 23 відсотки, хуліганств на 50 відсотків
транспорт засобів 29 відсотків

Причинами злочинності серед дітей є низький дохід та постійна нестача грошей у сімї, низький рівень виховного впливу на поведінку дітей, неповна сім\’я, відсутність нормальних житлових умов.
Неповнолітні не завжди чітко усвідомлюють, що таке суспільно небезпечне діяння, легко підпадають під негативний вплив. Так, за 7 місяців за статею про затягнення неповнолітніх у злочинну діяльність в області було відкрито 14 кримінальних справ.

Найчастіше діти здійснюють злочини у підлітковому віці 14-17 років.

На обліку в обласному підрозділі перебуває 154 підлітки, з яких 13 – звільнені від відбування покарання та примусових заходів виховного характеру, двоє звільнені з місць позбавлення волі із випробувальним терміном, двоє звільнені зі спеціальних виховних установ. З ними регулярно проводять профілактичну роботу для запобігання подальшого вчинення цими особами правопорушень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x