На Черкащині засуджено контрабандиста культурних цінностей

На Черкащині засуджено контрабандиста культурних цінностей

Cпівробітники Служби безпеки України передали до державного музейного фонду Черкаського обласному краєзнавчого музею, конфісковані в контрабандиста ікони. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі СБУ України в Черкаській області.

У квітні цього року під час проходження митного посту «Горностаївка» Чернігівської митниці залізничного транспорту сполученням «Київ-Мінськ» правоохоронці виявили та вилучили в дорожній сумці пасажира не задекларований пакунок зі старовинними іконами ХVIII століття. Контрабандист, який намагався вивезти до Республіки Білорусь предмети старовини, був затриманий.

За висновками мистецтвознавчої експертизи ікони: «Божа Матір з немовлям», «Свята Олена та Марія Магдалина» та «Господь «Вседержитель» – є культурними цінностями.

Наразі набув чинності вирок Соснівського районного суду м. Черкас стосовно місцевого жителя, якого визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.201 (закінчений змах на вчинення контрабанди) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком у 2 роки з конфіскацією предметів контрабанди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x