60 студентів ЧДТУ склали присягу

60 студентів ЧДТУ склали присягу

Нещодавно в Черкаському державному технологічному університеті відбулись урочистості з нагоди прийняття присяги на вірність народу України студентами університету, які закінчили військову підготовку за програмою офіцерів запасу при кафедрі військової підготовки Сумського державного університету. Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

Такий захід проходив у ЧДТУ вперше. 60 студентів університету склали присягу на вірність народу України та отримали звання офіцерів запасу. Учасників заходу привітала ректор університету, доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Тамара Миколаївна Качала.

У житті кожного захисника Вітчизни складання військової присяги відіграє дуже важливу роль. Це – немов ще одна перегорнута сторінка в книзі під назвою «Життя». Присягнувши на вірність Українському народу, ви взяли на себе високі зобов’язання перед власним народом і стали безпосередньо причетними до долі свої країни.
У простих, але повних глибокого змісту, словах Військової присяги сконцентровані усі вимоги, які складають основу військової служби у Збройних Силах України. Вірність присязі, неухильне виконання її вимог породжує в мирний та воєнний час героїзм, мужність, відвагу. Немає вищого обов’язку, ніж служити своєму народові – Українському народові, захищати те, що ним створено.

Україна сьогодні стала іншою країною, вона далі змінюється і самоутверджується, поступово вона перетворюється на повнокровну національну державу. На захисті державності відтепер стоятиме, нарешті, національна армія. Водночас на кожного з нас надходять хвилини, коли ми зупиняємося й оглядаємося назад, коли задумуємося над малими перемогами, які в сукупності творять наш національний подвиг, і над жертвами та втратами. Запитуємо себе: якою ціною й чому ми так дорого заплатили за кожну нашу перемогу – особисту й спільну?

На заході також виступили: начальник кафедри військової підготовки Сумського державного університету, кандидат технічних наук, доцент, полковник Микола Миколайович Ляпа; заступник обласного військового комісара Черкаського обласного військового комісаріату Ігор Станіславович Яшкін; студент 4 курсу Черкаського державного технологічного університету, який цього року закінчив військову підготовку за програмою офіцерів запасу – Олександр Смірнов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x