Черкаські баскетболісти поступились збірній Угорщини

Черкаські баскетболісти поступились збірній Угорщини

Юнацька збірна України провела заключний матч групової стадії чемпіонату Європи. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Після двох групових етапів попереду будуть виключно плей-офи. Сьогодні у матчі, який фактично не мав турнірного значення, українці поступилися збірній Угорщини – 64:70. Ця поразка не вплинула на подальшу долю нашої збірної. Українці, які виграли шість попередніх матчів, вийшли у півфінал, де зустрінуться з командою Фінляндії. Ще одну півфінальну пару складуть Німеччина та переможець гри Швеція-Португалія.

Однак від української команди, яка виграла всі свої шість матчів на турнірі, ми сьогодні очікуємо ще одну перемогу. За он-лайном матчу, який розпочнеться о 18.15, ви зможете слідкувати на нашому сайті.

У першому періоді українці дуже сильно зіграли у захисті. Вони фактично нічого не дали забити супернику з трисекундної зони і зібрали переважну більшість підбирань. Натомість угорців врятували три дальні влучання. Як результат, перший період завершився з рахунком 13:11 – на користь України. Найкращим у цій десятихвилинці був Кобець, котрому вдалося здобути 5 очок.

Друга десятихвилинка стала поки найважчою для нашої збірної на чемпіонаті Європи. Угорці чіплялися за останній шанс продовжити власне життя на турнірі. Вже до середини періоду рахунок мав двозначну різницю – 27:17 – для угорців. Цьому посприяли три дальні влучання лідера угорців, Хоуді реалізував три з чотирьох своїх триочкових атак. Дали відповідь наші хлопці наприкінці десятихвилинки. Шаламов та Михайлюк дещо скоротили різницю. Однак наша збірна вперше на турнірі вирушила на велику перерву, програючи – 29:35.

На початку третього періоду ситуація для українців ще більше ускладнилася. На 23-й хвилині матчу угорці повели вже з вражаючою різницею – 45:31. Саме перевага у 14 очок стала найбільшою у цьому матчі. Після цього команда Міхельсона почала відігравати відставання. Великий вплив на це зробив Шаламов. Гравець «Мавп» господарював у трисекундній зоні і ще у третьому періоді зняв 10 підбирань. Ці зусилля допомогли українцям наблизитися до суперника – 40:47. Приблизно з такою різницею команди пішли на третю перерву – 52:43.

Наприкінці матчу українці спромоглися на відчайдушний і майже чемпіонський ривок. Його автором став дует черкасців Руслов-Кобець. Три поспіль атаки дозволили українцям зорганізувати спурт 7:0 і майже вирівняти ситуацію на паркеті – 58:61. Однак розвинути успіх нашій збірній все ж не вдалося. Останні дві хвилини продуктивніше відіграла збірна Угорщини, яка завдала українцям першої поразки на чемпіонаті Європи – 64:70

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x