Драбівські аграрії скаржаться на корупцію в сфері земельних відносин

Драбівські аграрії скаржаться на корупцію в сфері земельних відносин

Черкаські селяни постійно стикаються із корупцією у сфері земельних відносин. На цю проблему звернула увагу голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, перебуваючи із робочою поїздкою на Драбівщину. Цей край – аграрний, тому найбільше скарг від населення надходило з приводу використання земель сільськогосподарського призначення. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської обласної ради.

Голова обласної ради побувала на нараді керівників місцевих сільгосппідприємств. Головна проблема, на яку нарікали аграрії – корупція у сфері земельних відносин. За їхніми словами, кожен четвертий договір на оренду землі у районі не пройшов реєстрації. Успіхів у оформленні земельних документів вдається досягти тим, хто несе у необхідні кабінети по 300-400 доларів США. А тим, хто не хоче цього робити, доводиться очікувати по півроку.

– Очільників держземагенства вже брали на хабарі, люди це бачили. Та проблема досі не вирішена. Треба сідати за круглий стіл, я буду звертатися до голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка, будемо обговорювати ці питання і приймати відповідні рішення. Люди вже втомилися, треба діяти радикально, – говорить Валентина Коваленко.

Ще одна проблема у земельній сфері, на яку звернула увагу Валентина Коваленко під час робочої поїздки – нецільове використання земель.

Тваринництво занепадає, а під пасовища відведені великі території. Щоби площі не заростали бур’янами, їх розорюють під поля. Однак за документами ці землі залишаються пасовищами. Тому бюджет втрачає кошти, які не сплачуються у вигляді податків. Ця проблема також потребує нагального вирішення, вважає голова обласної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x