Черкаські підприємці за право торгівлі алкоголем і тютюном сплатили майже 5 млн грн до місцевого бюджету

Черкаські підприємці за право торгівлі алкоголем і тютюном сплатили майже 5 млн грн до місцевого бюджету

Черкаський бізнес за 7 місяців 2014 року сплатив за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 4,8 млн. грн., в тому числі, за право займатись оптовою або роздрібною торгiвлею алкогольними напоями та тютюновими виробами суб’єктами господарювання – 1 млн. грн. та 3,8 млн. грн. відповідно. Про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Черкасах А.Д. Міщенко, пише «Нова Доба».

Анна Міщенко зазначила, що торгувати алкогольними напоями можливо лише за умови виконання певних умов. Одна з них – наявність ліцензії, яку потрібно придбати до початку торгівлі алкоголем. Порядок отримання ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями визначено Законом України від 19.12.1995 р. №481/95-ВР «Про держане регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у Черкаській області. Для здійснення контролю суб’єкт господарювання подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату за ліцензію.

Дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу на підставі письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати такої заборгованості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x