У спеку чигиринці залишились без води

У спеку чигиринці залишились без води

Жителі вулиці Чапаєва, що в Чигирині, обурені відсутністю водопостачання. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Ремарка».

– Ми, жителі вулиці Чапаєва міста Чигирин, звертаємось з проханням вплинути на комунальні служби та місцеву владу, так як на наші звернення немає ніякої реакції. – пишуть містяни в листі до одного з місцевих ЗМІ. – Справа в тому, що на нашій вулиці і прилеглих провулках не має води вже впродовж трьох тижнів. Ми всі пенсіонери і хворі люди (є після інсультів, операцій, на милицях). В таку спеку не можемо ні помитись, ні попрати, та й звідки ту воду брати?!
– Якщо не буде ніякої реакції, то звертатимемось на гарячу урядову лінію, іншого виходу не маємо, – пообіцяли скаржники.

Ситуацію прокоментував директор КП «Чигирин» Віталій Ключник. За його словами частина жителів райцентру залишилась без води через те, що інша частина надто активно використовує водогін.

– Проблема у тому, що споживачі не бажають встановлювати лічильники, а натомість безконтрольно використовують воду, поливаючи свої городи. Трубопровід, який з’єднує водозабір із старою частиною міста, не в змозі забезпечити потреби у воді, що зросли у зв’язку із погодними умовами і вищевказаним ставленням споживачів. Люди повинні зрозуміти, що питну воду потрібно використовувати за цільовим призначенням, адже поливаючи городи, вони не сплачують за ті об’єми води, що використовують, і створюють проблеми іншим споживачам. Крім того, звісно ж, необхідно забезпечити фінансування для завершення реконструкції водогону – прокладення додаткової гілки трубопроводу. Річ у тім, що кошти, передбачені у державному бюджеті на 2014 рік, не надходять, що не дає можливості профінансувати будівельно-монтажні роботи, хоч усі матеріал вже закуплено. Вирішити цю проблему без втручання влади керівництво КП «Чигирин» не в змозі. Але ми будемо підсилювати роботу з контролю за споживанням води з метою забезпечення її обліку та стимулювання споживачів до економії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x