Черкащани отримали світову нагороду за боротьбу з ВІЛ/СНІД

Черкащани отримали світову нагороду за боротьбу з ВІЛ/СНІД

Співпрацівників Черкаського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» відзначили на світовому рівні нагородою «Червона стрічка» у номінації «Лікування, догляд і підтримка» на ХХ Міжнародній конференції щодо боротьби зі СНІДом, яка відбулася наприкінці липня в Мельбурні (Австралія). Про це «Новій Добі» повідомили в Департаменті охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Нагороду отримала голова правління обласного відділення Олена Стрижак із рук Міністра охорони здоров’я Бразилії.
– Таких високих результатів у своєї роботі ми досягли виключно завдяки підтримці владних структур та небайдужих черкащан, – каже Олена Стрижак. – Ми працюємо 12 років, і за весь цей час я не бачила жодного спротиву з боку представників влади або звичайних людей. Всі, до кого я коли-небудь зверталася, намагалися допомогти, і тільки тому у нас все виходило. Дякую, для нас це дійсно надзвичайно велика перемога, вона сповнює відповідальності і бажання працювати далі.
Олена Віталіївна розповіла, що заявки на участь у конкурсі за 10 номінаціями подали більше, ніж тисяча претендентів, проте з країн Східної Європи та Центральної Азії представників, окрім черкасців, більше не було.

– Ми вибороли цю нагороду у своїй категорії разом із колегами з Африки, з Малаві. Проте саме до нас була прикута увага загалу через події, які відбуваються в нашій країні. Про Україну знають, поважають, бо ми працюємо, не зважаючи на ті умови, в яких перебуваємо. Мене попросили сказати промову, і я говорила про нашу ситуацію, співчувала рідним і близьким людей, які загинули в літаку, збитому над Донеччиною. На жаль, в ньому перебували шість учасників конференції, які не долетіли… Серед них – професор, видатний дослідник, якій розробляв препарати для профілактики зараження ВІЛ від матері до дитини, нідерландець Йозеф Ланге та його асистентка, – повідомила Олена Стрижак.

За її словами, сотні учасників конференції прикріпили червоні стрічки – символ боротьби зі СНІДом – до стенду, присвяченому загиблим у авіакатастрофі. Протягом п’яти днів конференції, куди з’їхалося близько 12 тисяч фахівців зі всього світу, відбулися кілька десятків семінарів і зустрічей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x