За 3 дні на Черкащині втонуло четверо людей

За 3 дні на Черкащині втонуло четверо людей

Протягом трьох останніх днів на Черкащині втонуло четверо людей. Загалом же вода уже забрала життя 48-ми жителів області, четверо з них – діти. Фактично щовихідних у різних районах області тонуть люди. Причиною трагічних подій здебільшого є купання у стані алкогольного сп’яніння. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

Так, 1 серпня о 16 годині на пункт зв’язку 15 ДПРЧ надійшло повідомлення про те, що в селі Христинівка, Христинівського району в ставку «Радгоспний» зникла людина.

Як вдалось з’ясувати, того дня компанія молоді відпочивала на березі місцевого ставка. Після вжитого спиртного один із друзів вирішив охолодитися і, незважаючи на вмовляння товаришів не піддавати своє життя небезпеці, пірнув у місці зі значною глибиною і більше не виринув. Друзі чоловіка, які також перебували у стані сильного алкогольного сп’яніння, навіть не намагалися врятувати потопаючого. Тіло потопельника було піднято з дна водойми рятувальниками. Рятівники на човні за допомогою рятувальних мотузок та риболовною сітки місцевих жителів.

Того ж дня, близько 15:00 в селі Лебедин Шполянського району під час купання в місцевому ставку втонув 36-річний житель села Орли, Лисянського району.

Як стало відомо, чоловік разом із друзями відпочивав на березі водойми та вирішив попірнати з берега. Після чергового занурення товариші втратили його з поля зору та забили на сполох. Друзі, які його знайшли під водою, намагалися реанімувати потопельника, проте врятувати чоловіка їм не вдалося.

Ще дві трагічні пригоди на воді сталися 3 серпня. Близько 18:30 в місті Черкаси під час купання в річці Дніпро втонула 63-річна місцева жителька. За 15 хвилин тіло жінки було піднято на поверхню місцевим населенням, проте врятувати її було вже неможливо.

Того ж дня близько 18:40 на базі відпочинку в селі Кедина Гора Золотоніського району під час купання в річці Дніпро втонув 49-річний відпочивальник.

Причиною загибелі чоловіка стало купання у нетверезому стані у місці з 16-метровою глибиною. Це уже другий випадок смерті відпочивальника на цій базі за останній місяць.

Управління ДСНС у Черкаській області надзвичайно стурбоване безвідповідальною поведінкою відпочивальників, яка призводить до значної кількості загиблих на воді.
Найбільш небезпечними для купання залишаються райони, у яких попри велику кількість водойм місць масового відпочинку людей не визначено взагалі. До таких «відмовних» районів належать: Драбівський, Корсунь-Шеченківський, Катеринопільський, Лисянський та Уманський райони.

На сьогодні в області діє 6 сертифікованих пляжів у Черкасах – 3, в Золотоніському, Смілянському районах та місті Ватутіному, де у відповідності до вимог наявні рятувальні пости та потрібний інвентар. Саме тут безпека громадян має і організаційне, і практичне підґрунтя. Проте, на жаль, часто під час вибору місця відпочинку люди більше звертають увагу на мальовничість місцевості, власні уподобання та зручність, а не на безпеку перебування.

Варто додати, що поряд із організаційними моментами визначення та забезпечення місць безпечного відпочинку, які перебувають у сфері відповідальності місцевих органів влади, статистика свідчить, що у трагічних випадках на водних об’єктах переважно винні самі люди.

Основними причинами загибелі людей на воді є купання у нетверезому стані та вибір необладнаних пляжів без рятувальних постів, із необстеженим водолазами дном, де багато водоростей, корчів та валунів.

«П’яні» купання посідають першу сходинку у сумному антирейтингу причин загибелі жителів області. 80% потопельників купалося у нетверезому стані і, незважаючи на застереження родичів і друзів, пірнали у незнайомих місцях та запливали на значну глибину. Така бравада і коштувала їм врешті життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x