Мій чоловік помер у 2011 році. Після його смерті я вдруге не одружилась. Чоловік був учасником Великої Вітчизняної війни, нагороджений медаллю «За відвагу». Чи можу я отримати статус члена сім’ї померлого ветерана війни?

Це питання регулюється Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Його чинність поширюється на дружин (чоловіків), які не одружилися вдруге, батьків, неповнолітніх дітей померлих учасників бойових дій, партизанів, підпільників, військовослужбовців та учасників війни, які проходили службу у військових підрозділах, частинах, штабах і установах, що входили до складу діючої армії в період Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років та війни 1938, 1939, 1945 років з імперіалістичною Японією, нагороджених за бойові дії державними нагородами та орденами і медалями колишнього Союзу РСР (крім ювілейних), – роз’яснює начальник відділу соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Наталія Павлюкова.

– Отже, для надання Вам статусу особи, на яку поширюється чинність Закону, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання, де діють комісії з надання пільгових статусів. У Черкасах це відділ соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району: каб. № 127, тел. 45 – 14 – 28, або відділ соціальних гарантій управління соціального захисту населення Придніпровського району, каб. № 113, тел. 32 – 00 – 96). При собі треба мати документи, які підтверджують, що Ваш чоловік був визнаний учасником бойових дій, посвідчення до медалі «За відвагу», а також надати підтверджувальну довідку, що Ви не одружилися вдруге.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x