Як на дитину отримати ідентифікаційний номер? Які документи для цього потрібні?

Державний реєстр фізичних осіб – платників податків формує та веде Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику. Для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб, платники податків (громадяни) звертаються до територіальних органів Міндоходів за місцем реєстрації (прописки). У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків, який раніше називався ідентифікаційним номером, – роз’яснюють у Державній податковій інспекції у м. Черкасах.

Заява від фізичної особи, яка не досягла шістнадцяти років або є неповнолітньою і ще не отримала паспорта, подається одним із батьків за наявності документа, що посвідчує його особу, та свідоцтва про народження дитини. Якщо зазначені документи видані не українською мовою, необхідно подати засвідчені в установленому законодавством порядку переклади цих документів українською мовою (після пред’явлення повертаються) та їх копії.

Реєстрація фізичної особи у Державному реєстрі здійснюється протягом п’яти робочих днів від дня подання до контролюючого органу облікової картки.

Такий порядок передбачений Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.12.2013 № 779.
Жителі м. Черкас для отримання ідентифікаційного номера можуть звертатися до Державної податкової інспекції у м. Черкасах за адресою: вул. Хрещатик, 235, каб. 101, у робочі дні – з 9 до 17 години та у суботу – з 9 до 16 години.
Жителям області з цього питання варто звертатись до територіальних органів Міндоходів за місцем реєстрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x