В області за минулий тиждень зареєстровано 61 випадок захворювань на гострі кишкові інфекції

В області за минулий тиждень зареєстровано 61 випадок захворювань на гострі кишкові інфекції

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 26.07 по 01.08. в Черкаській області зареєстровано 61 випадок захворювань на гострі кишкові інфекції проти 62-х за минулий тиждень. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

Зокрема у м. Черкаси зареєстровано 18 випадків, м. Умань – 5, м. Сміла –7, Золотоніському районі – 6 випадків, Черкаському – 7, Городищенському – 5 випадків. На 9 адміністративних територіях виявлені поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, ще на 9 – ці захворювання не реєструвались.

Серед захворювань на ГКІ збільшилась кількість гастроентероколітів невстановленої етіології (23 випадки), зокрема, в м.Черкаси – 6, м. Умань – 5, м. Сміла – 2, Золотоніському районі – 4 випадки, ще у 5 районах виявлялись поодинокі випадки захворювань. Зареєстровано також 23 випадки гастроентероколітів встановленої етіології, 11 випадків сальмонельозу, 2 випадки вірусного гепатиту А та 2 випадки шигельозу (дизентерії).

У «вогнищах» проведений комплекс необхідних заходів, зокрема: обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження води питної, харчових продуктів. Відхилень не виявлено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x