Черкащина в трійці областей-лідерів з урожайності

Черкащина в трійці областей-лідерів з урожайності

Черкащина – у трійці областей-лідерів з урожайності після Хмельниччини. «Новій Добі» про це повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Середня урожайність у Черкаській області становить 46,5 ц\\га, тоді як середній показник в Україні становить 35,1 ц\\га. Такі дані Міністерства аграрної політики повідомив на селекторній нараді заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль.

На Черкащині зібрано близько 90 % площ, що були під ранніми зерновими культурами. Підходить до завершення й збір озимої пшениці, ярого ячменю та гороху. Днями завершили збирати озимий ячмінь та ріпак.

– У цілому плануємо зібрати понад 3,5 млн тонн зернових, що менше, порівняно з минулим роком, на 600 тисяч тонн. Це пояснюється зменшенням площ під зерновими культурами та через нестабільні погодні умови, – пояснює Віталій Володимирович.

Проте очікуваного обсягу зернових культур вистачить для внутрішнього обласного споживання. Із загального врожаю 214 тисяч тонн піде на харчові потреби, 1 млн 66 тис. тонн – на корм худобі, на насіння планується 87 тис. тонн. Для реалізації зернових культур залишається близько 2 мільйонів тонн.

Заступник начальника управління економіки, розвитку сільських територій та інвестицій – начальник відділу економічного аналізу та прогнозу Департаменту АПР Тетяна Шендрик повідомила, що Черкащина починає підготовку до збирання пізніх зернових культур: кукурудзи, гречки, проса. Із технічних культур це – цукровий буряк, соя, соняшник та картопля.

– Нині розпочалась закупівля мінеральних добрив для літньо-осінніх польових робіт. Плануємо посіяти озимих зернових культур під урожай 2015 року 239, 2 тисяч гектарів, – повідомила Тетяна Володимирівна. – На сьогодні проходить перевірка насіння озимих зернових культур.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x