З 1 серпня депозити та виграші оподатковуватимуться за 15%-ою ставкою

З 1 серпня депозити та виграші оподатковуватимуться за 15%-ою ставкою

З 1 серпня цього року набрав чинності Закон України від 04.07.2014 р. №1588-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів». Зазначеним законодавчим актом передбачено оподаткування пасивних доходів фізичних осіб у вигляді процентів, дивідендів, доходи у вигляді виграшів, призів. Про це повідомив заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Олег Коваль, повідомляють у відомстві.

Він зазначив, що оподаткування дивідендів, зокрема, повернулося до редакції Податкового кодексу до 1 липня 2014 року, за якою дивіденди оподатковуються за ставкою 5% відповідно. Для оподаткування інших пасивних доходів від розміщення капіталу також введена єдина ставка – 15%.

Податкові агенти (банки, кредитні спілки), які нараховують доходи у вигляді процентів, з 1 серпня 2014 року, будуть самостійно перераховувати до бюджету суми податку й звітувати до органів Міндоходів. «При цьому буде збережено таємницю вкладу, оскільки у поданому податковому розрахунку не зазначається інформація про суми окремого банківського вкладного (депозитного) або поточного рахунку, ощадного (депозитного) сертифіката, вкладу (депозиту) члена кредитної спілки у такій спілці, суми нарахованих процентів, а також відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані такі доходи», – наголосив Олег Коваль.

Законом передбачено, що податок, нарахований на проценти з депозитів у період з 1 липня до 1 серпня 2014 року, підлягає анулюванню і не сплачується до бюджету. Відповідно, фізичні особи, яким такі проценти були нараховані, звільняються від обов’язку декларування зазначеного доходу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x