У Христинівці обговорили хід жнивної кампанії

У Христинівці обговорили хід жнивної кампанії

Під час апаратної наради 4 серпня, яка відбувалась в малому залі Будинку Рад, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Василь Товстоніс прозвітував про хід жнивної кампанії у сільськогосподарських підприємствах району. Про це «Новій Добі» повідомили в Уманській РДА.

Станом на З серпня ранні зернові та зернобобові культури зібрано на площі 14256 га, що складає 86 % до посіяного. Всього зібрано зернових біля 57 тисяч тонн із середньою врожайністю 45,9 ц/га.

Господарства, які висівали горох, завершили його обмолот із середньою врожайністю по району 25,0 ц/га.

У сільськогосподарських підприємствах району завершилось збирання озимого ячменю, урожайність якого склала 40 ц/га та валовий збір 6 357 тонн. Найвищої врожайності озимого ячменю досягнуто в ГФ ПрАТ «Зернопродукт МХП», де цей показник склав 61,5 центнерів з гектара, ФГ «РОМ» – 52,2 ц/га і ФГ «Базис» – 51 ц/га. Кращий показник по урожайності гороху в ДП ДГ «Нива» – 25 ц/га.

Озимої пшениці її намолотили 38, 6 тисяч тонн, а середня врожайність становить 48,5 ц/га.

Ярий ячмінь обмолочено на 87 % площ, врожайність його в нинішньому році досить висока і складає 44,1 ц/га.
Закінчено обмолот озимого ріпаку. Середня врожайність його в районі – 32 ц/га. Загалом валовий збір насіння цієї культури становить 5800 тонн.

Разом з проведенням жнив, господарства активно включились в роботу по підготовці площ до посіву озимих культур, обсяг якої зараз становить 3 500 гектарів.
Василь Товстоніс зазначив, що для завершення роботи на жнивах сільськогосподарські підприємства всіх форм власності в повній мірі забезпечені паливно-мастильними матеріалами та високопродуктивною технікою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x