На Черкащині до 10 серпня буде спекотно

На Черкащині до 10 серпня буде спекотно

В Україні найбільша кількість днів із температурою +35 – +40º спостерігається в основному у східних, південно-східних, південних областях та в Криму. Така температура повітря – явище досить рідкісне для Черкащини. Але минулими вихідними спостерігалася сильна спека. Максимальна температура повітря досягала позначки +35–+36º, зафіксована метеостанціями Черкас, Золотоноші та Сміли, але історичного максимуму за серпень, який спостерігався у 2010 році +40,1º у Каневі, перебито не було. Температурний фон утримується на 6-8º вище за норму на цей час. Така спекотна погода, коли температурні позначки перевищували +35º та вище (критерій стихійного гідрометеорологічного явища) із початку літа 2014 р. не спостерігалось. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Високі температури також негативно впливають на стан сільськогосподарських рослин. Так дефіцит опадів (липень – 50% місячної норми у середньому по області) та спека зумовили розповсюдження атмосферної засухи по всій області та початок ґрунтової засухи в Смілянському районі. Така погода найбільш несприятливо позначається на овочевих, цукрових буряках та кукурудзі, в яких ще триває вегетація, зменшуються прирости, спостерігається в’янення та засихання. У першій декаді серпня, у зв’язку зі збереженням спекотної та сухої погоди, посуха посилиться, стан сільськогосподарських культур за прогнозом буде погіршуватися. До речі, із 29 липня метеостанція Черкаси відмічає суховій (максимальна температура вище 25°, максимальна швидкість вітру більше 5 м/с, мінімальна вологість повітря нижче 30%).

За прогнозом погоди, до 10 серпня збережеться спекотна без істотних опадів погода. Температура повітря максимальна вдень +28–+33, мінімальна вночі +15–+20°.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x