Черкасців не лякає кишкова паличка на місцевому пляжі

Черкасців не лякає кишкова паличка на місцевому пляжі

У Черкасах на одному із пляжів заборонили купатися. Перевіряльники знайшли у воді кишкову паличку. Її вміст перевищує норму майже вп’ятеро. Комунальники вже встановили на пляжі перестороги. Та відпочивальників вони не надто зупиняють.

На термометрі – всі 30 градусів. А на \”Смілянському\” пляжі, що по Героїв Дніпра, – аншлаг. Хто на піску, хто у воді. Хоч поруч таблички із пересторогою.
Євген саме засмагає. Водних ванн теж не цурається.
Євген, відпочивальник: \”Дізнався одразу, що на пляжі вже заборонено купатися через кишкову паличку. Мене це зовсім не лякає. Я обережно купаюся\”.
Тарас працює тут рятувальником. Каже: щодня доводиться оберігати відпочивальників від небезпек стихії. Про табу на купання їх теж попереджає. Та ті чинять переважно на власний розсуд. Як треба буде рятувати – теж у воду піде.

Тарас Шепель, рятувальник: \”У нас немає вибору, виходу. Та все ж ми будемо тут працювати, адже ми прийшли допомагати людям: у будь-якій ситуації, у будь-якій воді й за будь-якої погоди\”.
Вирок тутешньому Дніпру винесли в міській санепідемстанції. Вміст кишкової палички у воді вп’ятеро перевищує норму. На решті пляжів, каже заступник головного лікаря, поки все добре. Повторно відбиратимуть воду для аналізу вже на цьому тижні.

Дмитро Сирідченко, заступник головного лікаря міської СЕС: \”Якщо за тиждень не буде вирішене це питання і вода знову буде погана, то буде надана пропозиція про постійну чи довготривалу заборону купання на цьому пляжі. Для того, щоб вода пройшла самоочищення\”.
А поки комунальники якнайшвидше мають дати раду узбережжю – найперше рекультивувати пісок. Лікарі ж застерігають: купання тут зараз може завершитися в інфекційній лікарні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x